bitange

Eunet ADSL

Pages: 1 ... 8 9 [10]   Go Down
  Print  
Author Topic: Juzna Afrika - Komentari i Vesti  (Read 2868 times)
July 02, 2010, 07:01:31 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Promašio penal, a dobija nagradu

Promašio penal, a dobija nagradu

Fudbaler Japana Juiči Komano, koji nije iskoristio penal protiv Paragvaja u osmini finala Svetskog prvenstva, dobiće nagradu za igre na tom takmičenju.

Guverner japanske provincije Vakajama u kojoj je Komano rodjen, Jošinobu Nisaka, rekao je novinarima da će fudbaler dobiti medalju jer je svojim igrama tokom celog turnira doprineo da navijači "sanjaju i nadaju se".

Komano je pogodio prečku u trećoj seriji penala na stadionu u Pretoriji, što je Paragvaj iskoristio i na kraju pobedio sa 5:3.

"Posle promašaja samo sam gledao u zemlju, ali su mi saigrači pomogli", kazao je Komano.

Komano je u dosadašnjoj karijeri za reprezentaciju Japana odigrao 56 utakmica.

July 02, 2010, 07:02:10 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Murinjo brani Ronalda

Murinjo brani Ronalda

Novi trener Real Madrida Žoze Murinjo branio je kapitena Portugala Kristijana Ronalda nakon što je njegov zemljak na neslavan način završio SP u JAR.

Ronaldo je u duelu sa Španijom bio izolovan tokom većeg dela utakmice, a Španci su na kraju slavili sa 1:0 sumjivim golom Davida Vilje.

Murinjo, koji će od ove sezone trenirati 25-godišnjeg zemljaka, ne očekuje da će Ronaldo pob njegovim vođstvom biti tako neefektan. Portugalski trener je dodao i da kritike na račun Ronalda nisu bile na mestu.

“Neću dozvoliti da odgvornosti cele ekipe padnu na Ronalda. U ekipama koje ja vodim kada pobeđujemo, svi pobeđuju, a kada gubimo, svi gube. Zbog toga Ronaldo može da se opusti i uživa u svom odmoru”, rekao je Murinjo.

July 02, 2010, 07:02:53 PM
Share |
Spinx!!
Guest

FIFA zapretila Nigeriji suspenzijom

FIFA zapretila Nigeriji suspenzijom

FIFA zahteva od Vlade Nigerije da povuče zabranu igranja nacionalnog tima u naredne dve godine.

Svetska kuća fudbala dala je za to nigerijskim vlastima rok od dva dana.

Predsednik Nigerije je kaznu zabrane izrekao zbog loših izdanja reprezentacije na Svetskom prvenstvu u JAR. Od ranije je poznato da FIFA ne dozvoljava mešanje politike u nacionalne fudbalske saveze.

“FIFA je poslala pismo Fudbalskom savezu Nigerije u kojem stoji da Vlada te zemlje ima rok do ponedeljka da povuče zabranu”, rekao je Nikolas Manjo, direktor komunikacija u FIFA.

July 02, 2010, 07:03:28 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Kapelo ostaje selektor Engleske

Kapelo ostaje selektor Engleske

Italijan Fabio Kapelo ostaće selektor Engleske uprkos neuspehu u Južnoj Africi, saopštila je Fudbalska asocijacija (FA) Engleske.

Kapelo je uoči SP produžio ugovor do kraja EP 2012. godine, ali je njegov ostanak na klupi "Gordog Albiona" doveden u pitanje posle poraza od Nemačke od 4:1 u 1/8 finala Mundijala.

"Svi smo i dalje izuzetno razočarani onim što smo uradili na SP i bilo je veoma važno da ovu odluku ne donesemo odmah nakon ispadanja.", rekao je predsednik FA Dejv Ričards.

Prema njegovim rečima, rasprava je bila sveobuhvatna i razmotrene su sve dobre i loše strane daljeg angažovanja Kapela.

"Učinak nase nacionalne selekcije u Južnoj Africi razmotren je iz svih aspekata i na kraju smo zaključili da je Kapelo i dalje najbolji čovek za taj posao", rekao je Ričards.

July 02, 2010, 07:04:19 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Snajder: "Sjajan osećaj"

Snajder: "Sjajan osećaj"

Holandski reprezentativac Vesli Snajder ocenio je da je njegova ekipa pobedom protiv Brazila, u četvrtfinalu SP, pokazala svetu da igra dobar fudbal.

Holandija je posle preokreta pobedila Brazil sa 2:1 i zabeležila prvi trijumf nad "kariokama" od 1974. godine.

"Ovo je bila neverovatna utakmica. Mislim da smo pokazali celom svetu kako igramo. Napokon smo pobedili, pobedili smo Brazil", rekao je Snajder.

Snajder je postigao pobedonosni gol glavom u 68. minutu.

"Samo je skliznula sa moje ćelave glave i ušla u mrežu. To je sjajan osećaj. U drugih 45 minuta smo potpuno promenili igru i zbog toga smo nagrađeni. Bilo je teško u prvom poluvremenu, gubili smo 1:0, a golman nas je sačuvao odbranivši udarac Kake. Na poluvremenu smo se dogovorili da poboljšamo igru i pritisnemo njihovu odbranu", rekao je Snajder.

Holandija će igrati u polufinalu Svetskog prvenstva prvi put od 1998. godine, kada je u Francuskoj izgubila od Brazila posle izvođenja jedanaesteraca. Protivnik će joj biti pobednik duela između Urugvaja i Gane.

Selektor Holandije Bert van Marvajk rekao je da je na poluvremenu savetovao igrače da strpljivom igrom čekaju svoje šanse.

"Mogli smo da izgubimo već posle 15 minuta. Na poluvremenu sam to rekao igračima. Rekao sam i da moraju da igraju svoju igru i da budu strpljivi protiv Brazila. Kada je Brazil postigao autogol stvari su za nas krenule na bolje", rekao je on.

Selektor Brazila Karlos Dunga preuzeo je krivicu za poraz u četvrtfinalu.

"Ovo nismo očekivali. Znamo da na Svetskom prvenstvu moramo dobro da igramo 90 minuta. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, ali u drugom nismo mogli da zadržimo takav ritam. Preuzimam krivicu, ja sam selektor Brazila. Moja odgovornost je najveća", dodao je Dunga.

Selektor je odmah stao u odbranu Felipe Mela koji je postigao autogol, a posle dobio i crveni karton.

"Kad imate igrača manje, puno je teže igrati protiv kvalitetnih igrača na drugoj strani. Ali, odgovornost leži na svima. Nije u redu sad bilo koga izdvajati. Kad Brazil pobeđuje, svi pobeđuju pa nije u redu sad stavljati odgovornost na leđa jednog igrača".

Golamn Žulio Cezar pokušao je ublažiti razočaranje, ali većina brazilskih navijača to sigurno neće shvatiti.

"Nije smak sveta. Sada moramo znati kako reagovati. Holandija je zaslužila ovaj rezultat igrom u drugom poluvremenu. Ovaj ishod niko nije očekivao jer smo bili vrlo samouvereni poslednje tri godine. Zato je ovaj poraz još bolniji", rekao je golman Intera.

.clanaktag a {color:#666; text-decoration:none; border:0px !important} .clanaktag a:hover {color:#15A915 !important; text-decoration:underline} Brazil je i na prošlom Mundijalu eliminisan u četvrtfinalu, porazom od Francuske 1:0, a Dunga je posle tog neuspeha postavljen na mesto selektora, uprkos nedostatku iskustva.

July 02, 2010, 09:45:31 PM
Share |
Spinx!!
Guest

Haićanin se ubio zbog poraza Brazila

Haićanin se ubio zbog poraza Brazila

Mladi Haićanin, navijač reprezentacije Brazila, ubio se zbog poraza "karioka" u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od Holandije.

Prema svedoku koji je kontaktirao fotografa agencije AFP, 18-godišnji Haićanin se bacio ispred automobila neposredno posle meča.

Tragedija se dogodila u mestu Nerete, predgrađu prestonice Haitija Port-O-Prinsa. Tokom Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, svaka pobeda Brazila slavljena je na Haitiju na uličnim žurkama.

Haiti se još uvek oporavlja od razornog zemljotresa koji je pogodio ostrvo u januaru.

Pages: 1 ... 8 9 [10]   Go Up
  Print  

Jump to: