Bitange Forum
Bitange community
»
Sport & Kladionica
»
Juzna Afrika - Komentari i Vesti
Username :
Always stay logged in
Password :
Home
Help
Calendar
Login
Register
Show unread posts since last visit
Show new replies to your posts
Pages: [
1
]
2
3
...
10
Go Down
« previous
next »
Print
Author
Topic: Juzna Afrika - Komentari i Vesti (Read 2863 times)
June 12, 2010, 05:50:40 PM
Share
|
Spinx!!
Guest
Juzna Afrika - Komentari i Vesti
250.000 gledalaca u navijačkim zonama
Više od 250.000 ljudi gledalo je u navijačkim zonama širom Južne Afrike premijerni meč Svetskog prvenstva.
Gradske vlasti Johanesburga tražile su u subotu dodatno obezbeđenje u parku Ines fri, pošto su na toj lokaciji navijači probili ogradu kako bi gledali utakmicu Južna Afrika - Meksiko (1:1). Iako ta navijačka zona ima kapacitet 35.000 navijača, tokom i neposredno posle meča nije prijavljena nijedna povreda. Na trgu Meri Ficdžerald okupilo se 15.000 navijača.
Sa druge strane, šest osoba je povređeno u četvrtak u centru Kejptauna, na trgu Grand Parejd, u najvećoj fan zoni u Južnoj Africi.
„Ljudi su bili nestrpljivi i to je stvorilo probleme na ulazima. Međutim, policija je brzo intervenisala i smirila situaciju“, rekao je portparol Kejptauna.
Policija je u svom saopštenju istakla da je problem nastao kada su nadležni pokušali da zatvore ulaze na trg, jer su kapaciteti bili popunjeni.
FIFA je objavila da se u šest međunarodnih navijačkih zona širom sveta okupilo ukupno 100.000 ljudi, uključujući i 50.000 u Meksiko Sitiju. Ostale zone se nalaze se u Berlinu, Parizu, Rio de Žaneiru, Rimu i Sidneju.
June 12, 2010, 05:51:55 PM
Share
|
Spinx!!
Guest
Re: Juzna Afrika - Komentari i Vesti
Maradona nema problema sa 'Džabulanijem
Selektor Argentine Dijego Armando Maradona je za mnoge, najveći fudbaler sveta svih vremena.
Činjenica je da Maradona jedan od trojice ili četvorice najboljih fudbalera u istoriji, a 49-godišnjak je to još jednom demonstrirao na treningu 'gaučosa', kada je bez greške izvodio slobodne udarce. Mnogi igrači su se pre početka Svetskog prvenstva u Južnoj Africi žalili na novu adidasovu loptu ’Džabulani’, međutim, čini se da Maradona nema takvih problema.
Iako je legendarni Argentinac tokom svoje igračke karijere imao velikih problema van terena, i nije uvek bio pravi uzor, njegova fudbalska veština se nikada nije dovodila u pitanje.
Maradona je obeležio istorijat svetskih šampionata čuvenom "Božijom rukom", pogotkom protiv Engleste na Svetskom prvenstvu 1986. godine. On je i kao selektor Argentine ostao kontroverzna ličnost, a Maradona se nedavno ponovo našao u žiži javnosti kada kolima prešao preko noge jednog snimatelja, a potom ga i verbalno vređao.
Jedno je ipak sigurno - Maradona nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
http://www.youtube.com/v/RGTOGG4o_eU&rel=1
June 12, 2010, 05:53:46 PM
Share
|
Spinx!!
Guest
Milion Korejaca slavilo na ulicama
Skoro milion Južnokorejaca izašlo je na ulice gradova da bi proslavili pobedu fudbalske reprezentacije od 2:0 nad Grčkom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.
Policija je procenila da je širom zemlje na ulice izašlo 969.000 građana, od čega 200.000 u prestonivi Seulu, koji su gledali utakmicu tima u Južnoj Africi.
Jedan od najprometnijih bulevara u Seulu pretvoren je u more navijača obučenih u crveno, a njihovi usklici odjekivali su među zgradama u centru tokom utakmice koju su gledali na velikim ekranima.
Južna Koreja igra u grupi B, a naredni rivali su im Argentina i Nigerija.
June 12, 2010, 05:55:09 PM
Share
|
Spinx!!
Guest
Hu: "Mogli smo bolje"
Selektor Južne Koreje Đung-Mu Hu rekao je posle pobede od 2:0 nad Grčkom, da je ekipa mogla da ostvari i bolji rezultat da je bila malo smirenija.
Južna Koreja je dominirala protiv nemoćnih Grka stvorivši nekoliko sjajnih prilika za gol koje je uglavnom propuštao Ču Jung Park.
"Mogli smo da zabeležimo i bolji rezultat da smo bili smireniji. U pogledu golova, mogli smo i malo bolje da prođemo. Nećemo sedeti na lovorikama, nego ćemo napadati", rekao je Hu.
"Rekao sam igračima na poluvremenu da ćemo imati još prilika i da ih treba iskoristiti", kazao je on.
Trener reprezentacije Grčke Oto Rehagel rekao je da njegov tim mora da popravi neke stvari i da bude hrabar.
"Moramo da se saberemo. Kada je 18 igrača u šesnestercu i dođe snažan centaršut, sve može da se desi ako odbrana ne udalji loptu kako treba", rekao je Rehagel.
Aleksandros Ciolis, grčki vezni igrač, složio se da njegov tim nije igrao dobro i da je ovo korektan rezultat.
"Mi smo mnogo malo šansi. Nema drugug izbora osim da krenemo u opšti napad", završio je Ciolis.
June 12, 2010, 06:31:57 PM
Share
|
Spinx!!
Guest
Al Kaida isprepadala domaćine
U Rustenburgu od 20.30h igraju Engleska i SAD, a policija u tom gradu podigla je stanje pripravnosti na maksimum zbog pretnji Al Kaide.
Teroristička organizacija istakala je kako bi "bilo nezaboravno prirediti vatromet na stadionu za vreme utakmice i čuti odjeke eksplozije".
Rustenburg, ali i cela Južna Afrika su zbog toga već nedeljama na nogama, posebno zbog činjenice da se neke vrste bombi, koje naravno nisu strane teroristima, nijedan sistem ne može otkriti.
Koliki je strah organizatora, svedoči i činjenica da je američkom predsedniku Baraku Obami šef osiguranja zabranio dolazak. Na osiguranje je potrošeno 90 miliona dolara.
June 13, 2010, 09:02:45 AM
Share
|
Spinx!!
Guest
Nove krađe u Južnoj Africi
Predsedniku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Urugvaja Ernestu Rodrigesu Altesu ukradeno je više od 4000 dolara iz sefa u hotelskoj sobi.
Krađu je obelodanio predsednik fudbalskog saveza Urugvaja Sebastijan Bausa i rekao da uprava hotela odbija odgovornost za sef.
Urugvajskom fudbalskom zvaničniku je nestao novac u petak ujutru u Vajnjard hotelu, nekoliko sati pre utakmice njegove reprezentacije protiv Francuske.
"Naravno da osoblje hotela neće da prizna da je novac nestao, niti su našli odgovornu osobu", rekao je Bausa.
Hotel se nalazi na 10 minuta od stadiona "Grin point" u Kejptaunu gde je tim Urugvaja odseo samo jednu noć, a opljačkani Rodriges Altes je deo 15-člane fudbalske delegacije Urugvaja.
"Znali smo da dolazimo na Svetsko prvenstvo gde će biti sigurnosnih problema", kazao je Bausa.
Takođe, u petak je televizijskoj ekipi sa Novog Zelanda ukradena oprema iz hotela u Rustenburgu, dok su dvojica novinara večerala, a vrednost opreme se procenjuje na 100.000 dolara.
June 13, 2010, 09:04:04 AM
Share
|
Spinx!!
Guest
Maradona: “Mesi je širio čaroliju”
Argentina je minimalnim rezultatom savladala Nigeriju u subotu, a “super orlove” težeg poraza spasao je sjajni golman Enjema.
Jedini gol na meču postigao je Hajnce posle kornera u šestom minutu, ali Maradoni nije bitan rezultat nego pobeda.
"Nadam se da će moji igrači iskoristiti podršku argentinskih navijača na stadionu. Ako nastave pobeđivati počet će osećati potrebu, glad za pobedama u svakoj novoj utakmici", istakao je Maradona.
Leonel Mesi je tokom većeg dela meča bio najkonkretniji igrač na terenu, ali je bezuspešno pokušavao da stigne do gola.
"Razgovarali smo o tome i rekao sam da želim Lea blizu lopte. Sve dok se zabavlja sa loptom biće dobro. Kad bi mu oduzeli loptu, bilo bi to kao da detetu oduzmete čokoladu. Danas je širio čaroliju po terenu."
Maradona je ipak bio zabrinut zbog problema njegovih igrača da slome otpor rivala.
"Propustili smo mnogo prilika i nije nam bilo lako. Na kraju smo osvojili tri boda, ali sa toliko propuštenih prilika protivnik uvek ima šansu da postigne gol i izvuče remi".
Nigerija je dugo, najviše zahvaljujući golmanu Enjami, odolevala pokušajima Argentinaca da u potpunosti prelome meč.
Selektor Lars Lagerbek bio je na kraju zadovoljniji igrom svojih igrača, nego rezultatom.
"Veoma sam razočaran rezultatom, ali sam ponosan na igrače i na igru koju su pokazali. Nažalost, pogrešili smo kod kornera iz kojeg smo primili gol. Zaspali smo u toj situaciji i to je bilo dovoljno, u protivnom bismo izvukli bar remi."
Sledeći meč Nigerija igra 17. juna protiv Grčke koja je bila nemoćna u duelu sa Južnom Korejom.
"Sada je najvažnija stvar da se koncentrišemo na sledeć meč i pokušamo pobediti. Nisam video mnogo od meča Južne Koreje i Grčke, samo par minuta pre nego što sam izašao iz hotela".
June 13, 2010, 09:05:04 AM
Share
|
Spinx!!
Guest
Džerardu bitno što nisu izgubili
Engleska i SAD igrali su nerešeno, 1:1 u Rustenburgu, a meč je obeležila katostrofalna greška golmana “Albiona” Roberta Grina.
Kapiten Engleske Stiven Džerard, koji je svoj tim doveo u vođstvo posle četiri minuta, rekao je da je meč sa SAD bio težak, ali da je važno da njegova ekipa nije izgubila na otvaranju SP.
"Nažalost, primili smo bezvezan gol i posle toga nismo uspeli da ponovo povedemo. Onako primljen gol nas je šokirao i trebalo nam je neko vreme da se vratimo u igru", rekao je Džerard.
Selektor SAD Bob Bredli izrazio je zadovoljstvo zbog toga što su njegovi igrači uspeli da se vrate u meč, nakon što su rano primili gol.
"Posle primljenog gola uspeli smo da se saberemo i da zaigramo sa puno samopouzdanja", rekao je Bredli posle utakmice.
Klint Dempsi, strelac jedinog gola za SAD, ocenio je da je njegova ekipa zasluženo osvojila bod, iako je postigla srećan gol.
"To su one situacije u kojima se čovek uvek pita: 'Kako se to nikada meni ne dogodi?' Naravno, postigao sam gol koji je golman verovatno trebalo da odbrani. Ali, svejedno, svi se golovi isto računaju kada lopta pređe preko linije", rekao je Dempsi posle utakmice u Rustenburgu koja je završena 1:1.
June 13, 2010, 09:05:58 AM
Share
|
Spinx!!
Guest
Hauard: "Saosećao sam sa Grinom"
Golman reprezentacije SAD-a Tim Hauard priznao je da je imao pomešana osećanja kada je njegova ekipa izjednačila protiv Engleske u prvom kolu SP:
Njegov kolega na golu Albiona Robert Grin napravio je kardinalnu grešku i laganu loptu ispustio u gol.
“Mislim da je on dovoljno dobar da se vrati posle te greške. Zaista sam saosećao sa njim večeras i emocije su mi bile pomešane kada je lopta završila u mreži. To nikada nije lepo videti, znam da je sada neutešan”, izjavio je Hauard.
Grin je tako nastavio seriju grešaka engleskih golmana na važnim utakmicama nasledivši Dejvida Simena, Dejvida Džejmsa, Pola Robinsona... Ipak, Hauard smatra da to ne neće uticati na Grina.
“On ne posustaje tako lako, to je neophodno kada si golman. Moraš da razumeš krititke, uspone i padove, i mislim da će sa njim biti sve u redu. Osim te greške, branio je dobro, ‘skinuo’ je Altidorovo udarac za koji sam mislio da će nam doneti pobedu”.
Hauard je zadovoljan osvojenim bodom.
“Bio je to veoma dobar start na SP za nas, ali pred nama su još dve bitne utakmice. Mislim da smo igrali dobro, bili smo odlučni i držali se svojih dobrih strana, a nismo posustali ni kada smo primili gol”.
Golman SAD-a umalo nije morao da napusti teren posle duela sa Emilom Heskijem.
“Rebra mi jesu malo rovita. Želeo sam sebi da dam još deset minuta, da izdržim do poluvremena, ali nisam želeo ni da budem glup i nastavim da igram ako nisam spreman. Ipak, presudio je adrenalnin, pomogli su lekovi protiv bolova i uspeo sam da prevaziđem situaciju. Drago mi je da jesam”.
June 13, 2010, 01:00:10 PM
Share
|
Spinx!!
Guest
Makarti: "Srbija prolazi prvi krug"
Trener engleskog premijerlilgaša Vulverhemptona Mik Makarti očekuje da će fudbalska reprezentacija Srbije proći prvi krug takmičenja na Svetskom prvenstvu.
"Lako ste se plasirali na Mondijal, bili prvi u teškoj kvalifikacionoj grupi. Igrate odličan fudbal i zato verujem da ćete proći prvi krug", rekao je Makarti srpskim izveštačima u Johanesburgu, gde radi kao stručni konsultant na radiju Bi-Bi-Si (BBC) i kolumnista dnevnika Gardijan.
On je priliku da upozna deo srpske reprezentacije imao i kroz saradnju sa Nenadom Milijašem, koji nastupa za Vulverhempton. Iako standardan u dresu Srbije, Milijaš na kraju sezone nije imao mesta u startnoj postavi Vulvsa, tima koji se borio i izborio za opstanak u Premijer ligi.
"Nenad je fantastičan fudbaler, izuzetno je jak na lopti, ali nedostaje mu brzina i moraće da radi na tome", naveo je Makarti.
On je potom srpske novinare upitao da li će Milijaš igrati za Srbiju na utakmici sa Ganom u Grupi D Mondijala, a pozitivan odgovor na to pitanje izmamio mu je osmeh.
June 13, 2010, 01:02:03 PM
Share
|
Spinx!!
Guest
Treba li zabraniti vuvuzele?
Vuvuzele, instrument koji je zaštitni znak Južne Afrike, od početka SP izazvao je brojne polemike među igračima, navijačima i celokupnoj sportskoj javnosti.
Zvuk koji proizvode vuvuzele poredi se sa rojem od nekoliko hiljada pčela i uglavnom je utisak da se tako guši uobičajena atmosfera na fudbalskim mečevima.
Šef organizacije SP Deni Džordan rekao je da će zabraniti vuvuzele samo ako za to bude bilo osnova, tj. ako neka od njih u besu završi na terenu ili slično.
Kapiten reprezentacije Francuske Patris Evra okrivio je buku koju proizvode vuvuzele za loše izdanje svog tima u meču prvog kola sa Urugvajem.
“Noću ne možemo da spavamo zbog vuvuzela, ljudi počinju da ih sviraju već od šest ujutru. Takođe, zbog njih ne možemo međusobno da se čujemo na terenu”, kaže Evra.
Jedan navijač iz Južne Afrike ne vidi u vuvuzelama ništa loše.
“To je naš način da motivišemo igrače, da iskažemo sreću i osećanja koja imamo dok smo na stadionu. Navikli smo na njih i bez vuvuzela ne možemo da uživamo u utakmici. Ako nema vuvuzela, nema utakmice. To je tradicionalna stvar u Južnoj Africi”, kaže 23-godišnji Sazi Mlvatika.
Šef za organizaciju Deni Džordan je priznao da buka možda jeste iritirajuća nekim ljudima, ali da se organizatori trude da smanje uticaj.
“Pokušavamo da uvedemo neki red. Tražili smo da nema upotrebe vuvuzela tokom sviranja nacionalnih himni ili tokom najava spiker sa stadiona. Teško je, ali pokušavamo da se nosimo sa time najbolje što možemo. Neki pojedinici i televizijske stanice koje prenose Mondijal su nam se takođe žalile i to je nešto što ocenjujemo u hodu”.
Džordan je rekao da se ni njemu naročito ne dopadaju vuvuzele.
“Više bih voleo pevanje. Ono je uvek bilo generator divne atmosfere na stadionima i pokušao bih da ohrabrim navijače da pevaju. U danima borbe (protiv aparthejda) smo pevali, tokom cele naše istorije sposobnost da pevamo nas je inspirisala i izazivala emocije”.
‘Kao halva’ se prodaju vuvuzele, ali i čepići za uši popularno poznati kao ‘vuvu-stoperi’.
“Mogao sam da prodam 300 pari čepića za uši juče da sam imao zaliha, ali imao sam samo 200 i to je već nestalo. Ne uspevamo da održimo korak”, kaže vlasnik jedna radnje u Kejptaunu.
Osim TV-komentatorima i pojedinim navijačima na stadionu, buka koju prave vuvuzele nije naišla na odboravanje ni kod gledalaca kraj malih ekrana, što se lako može zaključiti po brojnim negativnim komentarim na internet-sajtovima i forumima, uključujući i naš:
"Joj, pa ovi neće da utišaju ove trube ni kad ne igraju njihovi. Užas, kao da slušam roj komaraca!", jedan je od komentara posle meča Urugvaj - Francuska, a vuvuzele su na sličan način 'dočekane' i na španskim, engleskim itd. forumima.
Kako će organizatori rešiti taj bizarni i posve neočekivani problem, ostaje nam da vidimo.
June 13, 2010, 01:03:28 PM
Share
|
Spinx!!
Guest
Urugvajci ne žele istragu
Fudbalski funkcioneri Urugvaja odustali su od istrage zbog krađe na Svetskom prvenstvu posle navoda da je neki član reprezentacije učestvovao u njoj.
Portparol južnoafričke policije Leon Engelbreht rekao je da su vlasti pregledale snimke sigurnosnih kamera posle prijave da je nestalo oko 12.000 dolara iz dve hotelske sobe neposredno pre nego što je u petak Urugvaj igrao protiv Francuske.
"Postoji velika mogućnost da je umešan član urugvajske delegacije. Kada su pogledali snimak, odlučili su da ne pokreću slučaj", rekao je Engelbreht.
Predsednik Fudbalskog saveza Urugvaja Sebastijan Bausa negirao je da je član delegacije umešan u krađu ali je dodao je da bi tužba oduzela previše vremena i ometala tim da se koncentriše na takmičenje.
Engelbreht je rekao da policija ne može da završi istragu ako Urugvajci odustanu od slučaja.
"Sada nikada nećemo znati šta se zaista desilo", rekao je Engelbreht i dodao da je ovo drugi ovakav slučaj na Svetskom prvenstvu.
U utorak je u Durbanu trojici grčkih fudbalera nestao novac iz hotelskih soba, a članovi delegacije Grčke takođe nisu želeli da dižu optužnicu.
June 13, 2010, 01:04:31 PM
Share
|
Spinx!!
Guest
Pehar za prvaka nije od čistog zlata
Pehar za pobednika SP, prema proračunima britanskog profesora hemije, nije napravljen od čistog zlata jer bi u tom slučaju bio pretežak za igrače da ga podignu.
Martin Poliakof sa univerziteta u Notingemu tvrdi da bi trofej od čistog zlata, veličine 36 centimetra, bio težak najmanje 70 kilograma, preneo je Bi-Bi-Si.
To znači da je pehar Međunarodne fudbalske federacije u celini, ili bar delimično, šupalj.
FIFA insistira da je metalni deo trofeja, delo italijanskog umetnika Silvija Gacanige, od čistog zlata, a u toj fudbalskoj federaciji tvrde da je pehar namenjen svetskom prvaku u fudbalu napravljen od 4,9 kilograma čistog 18-karatnog zlata i da je težak 6,175 kilograma.
U članku objavljenom na veb-sajtu univerziteta, profesor Poliakof navodi da bi trofej od čistog zlata te veličine težio "gotovo koliko i jedna poveća odrasla osoba".
"Zlato je jako teško, to je jedan od najgušćih metala koji postoje. Prema mojim proračunima, da je ceo od čistog zlata, težio bi između 70 i 80 kilograma", istakao je on navodeći da je lopta na vrhu pehara koja predstavlja zemljinu kuglu najverovatnije šuplja.
"Ne verujem, inače, da bi ljudi mogli lako da ga podižu iznad svojih glava, a bilo bi to i jedno nepotrebno rasipanje zlata", zaključio je prof Poliakof koji priznaje da nije ljubitelj fudbala.
"Bio sam tinejdžer kada je Engleska pobedila na SP 1966. godine. Nisam pratio fudbal ni tada, a ni od tada, ali ću, možda, pogledati nešto ove godine", kazao je on u izjavi za Bi-Bi-Si.
June 13, 2010, 01:16:35 PM
Share
|
Spinx!!
Guest
Rehagel: "Moramo da naučimo lekciju"
Selektor reprezentacije Grčke Oto Rehagel izjavio je da igrači moraju da poštuju dogovor iz svlačionice ili će završiti takmičenje na SP već posle prvog kruga.
Grčka je izgubila sa 2:0 od Južne Koreje u prvom kolu B grupe Mundijala. Sledeći protivnici Grcima su Argentina i Nigerija.
"Moramo racionalno da analiziramo poraz i da naučimo lekciju. Sledeća dva protivnika biće još jača i ako budemo igrali bez koncentracije u odbrani, praktično ćemo poklanjati golove".
Nemački stručnjak najavio je da bi u drugom kolu protiv Nigerije na klupu mogao da se preseli kapiten Jorgos Karagunis.
“Karagunis praktično nije ni učestvovao u igri. Falila mu je pokretljivost i zato sam ga zamenio u poluvremenu. Moj posao je da reagujem brzo i pokušam da ispravim ono što ne valja", rekao je Rehagel.
Grčkoj je ovo drugo učešće na Svetskim prvenstvima. Pre 16 godina u SAD ova selekcija nije postigla gol u tri utakmice, uz gol-razliku 0-10.
"Nemamo mnogo izbora. Jedino što možemo da uradimo u sledećoj utakmici jeste da napadnemo svim silama", kaže igrač sredine terena Grčke Aleksandros Ciolis.
June 13, 2010, 01:35:53 PM
Share
|
Spinx!!
Guest
Neredi u Bangladešu
Grupa navijača u glavnom gradu Bangladeša, Daki, uništila je više automobila u neredima koji su nastali zbog havarijskog isključenja struje.
Do isključenja je došlo tokom prenosa utakmice Argentina - Nigerija, u grupi B na XIX Svetskom prvenstvu.
Nakon isključenja struje u južnom delu Dake oko 200 navijača, naoružanih metalnim šipkama blokiralo je nekoliko ulica i uništilo više automobila. Lokalna policija u Daki je saopštila da u incidentu niko nije povređen.
Bangladeš često ima problema sa isključenjima struje, a vlada ove azijske zemlje sa najvećeom gustinom naseljenosti na svetu obećala je da će učiniti sve kako bi se to što ređe događalo tokom Svetskog prvenstva.
Fudbalska reprezentacija Bangladeša nikada se nije kvalifikala za Mundijal. Početkom ove godine selektor Bangladeša bio je Zoran Đorđević, srpski trener koji već 30 godina radi u azijskom fudbalu.
Pages: [
1
]
2
3
...
10
Go Up
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination:
-----------------------------
//bitange// Eunet Mania SD CUP
=> //bitange// Eunet Mania SD CUP * PRAVILA
=> //bitange// Eunet Mania SD CUP * IZGLED PRIJAVE
=> //bitange// Eunet Mania SD CUP * PRIMEDBE I PITANJA
=> //bitange// Eunet Mania SD CUP * RASPORED I REZULTATI
EUnet Winter League 2011
=> EUnet Winter League Rules
=> EUnet Winter League Aplications
=> EUnet Winter League Groups
===> Grupa "A" - Group "A"
===> Grupa "B" - Group "B"
===> Grupa "C" - Group "C"
===> Grupa "D" - Group "D"
=> EUnet Winter League Playoff
Bitange info
=> Vesti, obavestenja i pravila
=> Takmičenja i LAN
Call of duty 2 public servers
=> Public serveri
===> Bitange Main
===> Bitange Garage
===> Bitange SD
===> Bitange SD original
===> Bitange MIX Extreme server
===> Bitange TDM
===> Bitange DM Rifle
=> Cheats / Prijave nedozvoljenog ponašanja
===> Unban zahtev
=> Maps
Bitange community
=> Community talk
=> Fun
=> Music & Movies
=> Web, Photo, Art and Tech
=> Sport & Kladionica
=> Bitange clan
===> Wars
=> Kupujem / Prodajem / Tražim
=> Helpdesk
Games
=> Games
=> Call of Duty series
===> Call of Duty 2
===> Call of Duty 4
===> Call of Duty 5
===> Call of Duty: Modern Warfare 2
===> Call of Duty: Black Ops
=> World of Tanks (WOT)
=> Battlefield 3
=> League Of Legends ( LOL )
Klanovi
=> Igrač traži klan
=> Klan traži igrača
=> Vaš klan
=> War snapshots and Frag movies
Internet,hardware & software
=> ISP & Networking
=> Hardware & Software
League,Cups,Tournaments ... (predhodni turniri)
=> 2011
===> Eunet Balkan SD Funny League
=====> Grupna Faza - Tabela/Rezultati
===> Eunet SD Fast Battle 2011
=====> Eunet SD Fast Battle 2011
=====> Prva Faza Takmicenja
=====> Druga Faza Takmicenja
=====> Treca Faza Takmicenja
===> Eunet CTF Battle 2011
=====> Eunet CTF Battle 2011
=====> Grupe I Rezultati