News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Sta sve ljudi pitaju one koji popravljaju kompjutere?

Started by Darkman Ki-Ninja, February 21, 2010, 08:33:11 PM

Previous topic - Next topic

Darkman Ki-Ninja

- Podrska: Kakav kompjuter Vi imate?
- Korisnik: Beli...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Korisnik: Dobar dan, ja sam Marta, ne mogu da stampam. Svaki put kada pokusam pojavi se poruka "Ne mogu da nadjem stampac". Cak sam podigla stampac i stavila ga ispred monitora, ali kompjuter jos uvijek kaze da ne moze da ga nadje...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Korisnik: Imam ogroman problem. Kolega je postavio skrinsejver na moj kompjuter, ali svaki put kada pomjerim mis, on - nestane!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Korisnik: Moja tastatura ne radi uopste.
- Podrska: Da li ste sigurni da je utaknuta u kompjuter?
- Korisnik: Ne. Ne mogu da vidim zadnju stranu kompjutera.
- Podrska: Podignite tastaturu i napravite 10 koraka unazad.
- Korisnik: OK
- Podrska: Da li je i tastatura posla sa Vama?
- Korisnik: Da.
- Podrska: To znaci da tastatura nije prikljucena. Ima li tamo jos jedna tastatura?
- Korisnik: Da, ovdje je jos jedna tastatura. Aaaa...ova radi!
- Korisnik ne moze da se "nakaci" na internet.
- Podrska: Da li ste sigurni da koristite ispravnu lozinku?
- Korisnik: Da siguran sam. Vidio sam da je i moj kolega unio istu.
- Podrska: Mozete li da mi kazete koja je vasa lozinka?
- Korisnik: Pet zvezdica.
- Podrska: Kliknite na ikonicu "My computer" na lijevoj strani ekrana.
- Korisnik: Vase levo ili moje levo?
- Podrska: Dobar dan. Kako Vam mogu pomoci?
- Korisnik: Zdravo... Ne mogu da stampam.
- Podrska: Hocete li da klikcete onako kako ja budem i...
- Korisnik: Slusaj drugar; nemoj da pocinjes strucno sa mnom! Nisam ti ja Bil Gejts!
- Korisnik: Imam problem da stampam u crvenoj boji...
- Podrska: Da li imate kolor stampac?
- Korisnik: Ne.
- Podrska: Sta je sada na vasem monitoru gospodjice?
- Korisnik: Meda koga mi je moj decko kupio u supermarketu.
- Podrska: A sada pritisnite F8.
- Korisnik: Ne radi.
- Podrska: Sta ste tacno uradili?
- Korisnik: Pritisnuo sam F taster 8 puta, bas kao sto ste mi rekli, ali se nista ne desava...
- Podrska: Vasa lozinka je malo slovo j kao jabuka, i veliko slovo V kao Viktor, i broj 7.
- Korisnik: Da li je 7 velikim ili malim slovima?
- Podrska: Koji antivirusni program koristite?
- Korisnik: Netscape.
- Podrska: To nije antivirusni program.
- Korisnik: Jao, izvinite...Internet Explorer.
- Podrska: Majkrosoftova tehnicka podrska, mogu li Vam pomoci?
- Korisnik: Dobar dan! Cekao sam vise od 4 sata na vas. Mozete li mi reci koliko dugo treba da cekam prije nego sto budete mogli da mi pomognete?
- Podrska: Uff..? Izvinite, ne razumem Vas problem?
- Korisnik: Radio sam u Word-u i kliknuo na help dugme prije vise od cetiri sata. Mozete li mi reci kada cete konacno moci da mi pomognete?
- Podrska: Kako Vam mogu pomoci?
- Korisnik: Pisem svoj prvi e-mail.
- Podrska: U redu, i, kakve vrste je vas problem?
- Korisnik: Pa, napisao sam pismo, ali kako da ga ubacim u postanski sanducic?

Plaaaaakaooo sam!  :rofl

tnt74

Zver

Evo da ja dodam jedno pitanje pri kupovini flash drajva

Kupac : Da li je flash drive teоi kada se napuni podacima?

Darko

Ovo se desilo pred mojim ocima u jednoj radnji u Cacku...

Ulazi devojka u prodavnicu racunara

Devojka (plavusa): Treba mi USB fles
Prodavac (merka je): Evo dodjite ovde pogledajte, mislim da vam je najbolje da uzmete od 4Gb, najbolje su se pokazali od 4 Gb.
Devojka (nesigurno): Paaa dobro...  Kakve imate od 4Gb?
Prodavac (pun sebe): Pa vidite, imamo zute, plave, crvene, manje vece itd.
Devojka : Mislila sam da li su 2.0 ili 1.1, koja im je data transfer rate, da li je high-speed , da li su kompatibilni i za win i mac operativne sisteme, koji je proizvodjac... ?
Prodavac (zbunjen): Goraneeeeee, dodji usluzi devojku, ja moram nesto da zavrsim. Izvinite sad ce Goran.

Sta reci na ovo...

zlenzlla

Quote from: Darko on February 24, 2010, 09:33:33 PM

Prodavac (merka je): Evo dodjite ovde pogledajte, mislim da vam je najbolje da uzmete od 4Gb, najbolje su se pokazali od 4 Gb.
Devojka : Mislila sam da li su 2.0 ili 1.1, koja im je data transfer rate, da li je high-speed , da li su kompatibilni i za win i mac operativne sisteme, koji je proizvodjac... ?
Prodavac (zbunjen): Goraneeeeee, dodji usluzi devojku, ja moram nesto da zavrsim. Izvinite sad ce Goran.

Sta reci na ovo...

hahhahhahahahhaah

Kakav lik.  :rofl

Tuzna je istina da zapravo malo prodavaca poznaje robu koju prodaje. Mnogo puta mi se desilo da kada odem u radnju sa tehnickom robom i zateknem prodavca da nema pojma o robi koju prodaje. U Banjoj Luci me je samo jedna osoba impresionirala svojim znanjem i to je bila djevojka. Samo jedna osoba u gradu je znala o cemu prica.  Sramota.

tihi

Quote from: Darko on February 24, 2010, 09:33:33 PM

Sta reci na ovo...

Ja sam na mom ex poslu par puta bio impresioniran " expertima" ,da stvar bude tuznija neki jos uvek rade u Madnetu.

Mada cudi me da nema one legendarne kad zena zove da se zali da joj se drzac za kafu polomio  :rofl

Lider

Quote from: zlenzlla on February 24, 2010, 09:56:29 PM
[

hahhahhahahahhaah

Tuzna je istina da zapravo malo prodavaca poznaje robu koju prodaje. Mnogo puta mi se desilo da kada odem u radnju sa tehnickom robom i zateknem prodavca da nema pojma o robi koju prodaje. U Banjoj Luci me je samo jedna osoba impresionirala svojim znanjem i to je bila djevojka. Samo jedna osoba u gradu je znala o cemu prica.  Sramota.
A ti si pricao sa svim gradjanima Banja Luke :facepalm:
Ispade zlenzlla najveci znalac u gradu :whip3:
:baby

lyudmila pavlichenko

U potpunosti se slazem... Malo je onih koji danas rade ono za sto su kvalifikovani, pogotovo kada je rec o prodaji tehnike... (barem sto se tice BL)... Kad ih pitas za razliku izmedju dva-tri ista proizvoda (od razlicitih proizvodjaca) u 90% slucajeva dobijes odgovor "Ovaj je skuplji, valjda (pretpostavljam)  da je i bolji"... (ili npr.trazis HDD, a oni samo znaju da nabroje koliki je kapacitet tih diskova i eventualno znaju proizvodjaca, ali pojma nemaju da ti objasne koji od njih je najbolji u odnosu na cenu i sl.) Uopste se i ne trude da se bolje informisu o proizvodima koje nude... Niko ne trazi od njih da budu experti, ali neke osnovne stvari valjda moraju da znaju, a ne da dodjes u kupovinu, a oni ladno onu staru pricu: "Uzmite crni monitor a ne beli"; "A zast, koja je razlika?"; "Pa eto... Crni se manje prlja!"

vd|cube(im)

ma lideru zlen je gleda  :yikes: toj djevojci u dekolte i ko zna šta se njemu pričinjalo  da čuje  :love

* ThE JoKER *

Lider

Quote from: vd|cube(im) on February 25, 2010, 04:34:46 PM
ma lideru zlen je gleda  :yikes: toj djevojci u dekolte i ko zna šta se njemu pričinjalo  da čuje  :love
Ili je neki mladi deckic bio, pa mu um zaludio  :smoke:
:ziveli

AlekSerbia

Quote from: Lider on February 25, 2010, 10:39:55 PM
Quote from: vd|cube(im) on February 25, 2010, 04:34:46 PM
ma lideru zlen je gleda  :yikes: toj djevojci u dekolte i ko zna šta se njemu pričinjalo  da čuje  :love
Ili je neki mladi deckic bio, pa mu um zaludio  :smoke:
:ziveli
hahahahaha meni se sve cini lideru da si ti bio u blizini ovog zelenbaca pa mu se um zaludio  :whistling

zlenzlla

Quote from: Lider on February 25, 2010, 12:21:19 PM
[

hahhahhahahahhaah

A ti si pricao sa svim gradjanima Banja Luke :facepalm:
Ispade zlenzlla najveci znalac u gradu :whip3:
:baby

Pa kad kupujem nesto od tehnike obidjem vise radnji po gradu. I gdje god odem jedva iko zna o robi sa kojom radi. Jedio ona djevojka u Biskomu zna sve sto je pitas.  Mada, ima tamo i neki tipus ako trebas nesto da kupis. Ili samo da pogledas.  :spiteful

Coyot

nevidim cemu frka , ako se ti sam razumes u tehniku ,netreba ti niko da ti kaze sta ces kupiti vecinu stvari mozes naci na internetu ,a sa prodavacem se samo posavetovati kako oni to da nabave ili sta vec ....

ako ti neznas nista od tehnologije ,kao da ti je bitno dali je verzija 1.2 ili 2.0 ili ko je proizvodjac  :whip3:

prodavaci su tu da kazu to kosta toliko i toliko ,to imamo a to nemamo ,mozemo naruciti ili takve stvari ,netrebaju sad oni biti neki hakeri teski ,da rade kao prodavaci ....

udji u prodavnicu mjesovite robe ,i pitaj prodavca od cega se pravi Lion cokoladica ,sigurno nece imati pojma ..znace reci fino je ili ne ...kosta toliko i toliko  :wink2

Zver

Nisi u pravu kojote, mozda ja nisam imao vremena da pogledam svaki artikal iz doticne radnje na internetu, prodavac mora da poznaje robu koju prodaje.

Lider

Ma ne ide to tako na brdovitom Balkanu.
Ti sto rade u prodavnici nisu obucena lica za to. Vlasnici uzimaju sto mladje, neiskusnije...osobe. Rade 2-3 mjeseca kao probno i onda kad trebaju da ponude ugovor za stalno zaposlenje daju im otkaz. Onda dovedu nekog drugog, mladog, naivnog, prije svega zeljnog rada (a znamo kako je tesko naci posao kod nas) i Jovo na novo. Tako izbjegavaju kojekakve poreze, uplate osiguranja, penziono i sve sto ide uz to.
E onda ta osoba sto radi ne stigne da nauci o artiklima koje prodaje. Taman kad udje u stos, dobije BAN  :wink:.
Uglavnom je tako.  :(

zlenzlla

Lideru, ima toga jaaako puno. Ali nije sve tako crno-bijelo. Koliko tih radnika zeli da uci, a koliko ih dodje  samo da odradi svoje vrijeme i ode?! Znam ljude koji godinama rade svoj posao i ja dodjem i pitam nesto, oni ne znaju. Stvar je u tome da su ljudi i jako lijeni

Jacⱪ Sparroⱳ™

Coyot

Quote from: Zver on March 05, 2010, 10:54:54 PM
Nisi u pravu kojote, mozda ja nisam imao vremena da pogledam svaki artikal iz doticne radnje na internetu, prodavac mora da poznaje robu koju prodaje.

pa ,jedno je sto bi trebalo ,a drugo sta se kod nas radi ......  :)

slazem se da prodavac mora znati sta prodaje , ali s obzirom kako se zaposljavaju radnici kod nas ,nije ni cudo da nista neznaju ....

jbg ,ljudi rade za hleb .... poslodavci su tu da kazu sta oni moraju znati raditi ,a sta bas i netreba .....a tu onda dolazi prica od lidera ....dodju na probno i onda dobiju otkaz  :nervous:  :thumbdown

Darko

U ovom slucaju koji sam ja opisao prodavac je stariji covek, oko 50-60 godine, koji je i sef radnje, a bilo je ocigledno da ga devojka zajebava zato sto ne zna nista.

$tring

Ah, samo da znate da spremam jedan chat-log koji cu objaviti za jedno 8-9 meseci kada se nakupi materijala. Zvace se 'Kuda ide ovaj svet?' a obuhvatace moj chat-log iz xfire-a.

To je nekako prilika da se nadovezem na temu 'Sta sve ljudi pitaju one koji popravljaju kompjutere?', sa svojom 'Kuda ide ovaj svet, i sta sve mene ljudi pitaju na xfire' ... Polako spremam materijal, a bice tu svega... Inace, kada uplaim xfire iskoci mi kroz 5 sekundi jedno 10-15 prozora sa raznim pitanjima / biserima / konstatacijama.... 95% poruka i ne citam jer bi mi trebalo citavo radno vreme kako bi svima odgovorio.  :P

:whistling

potpredsednik Rambo

Hehehehe.
A najjaci fazon ti je status na X-u.
Ponedeljak: IGRAM, NE OMETAJ AKO NIJE VAZNO!!!!!
Utorak: NE OMETAJ!!!
Sreda: IGRAM WAR, AKO JE NESTO BEZVEZE POPICETE BAN
Četvrtak: BAN? MOZE! SAMO ME CIMNITE
Petak: RCON RCON RKONCICU...
Subota i nedelja... U BITANGE NE MOZETE, OSTALO ...SLOBODNO PITAJTE.

Zver

Ja cesto imam prilike da odradjujem servis racunara, kao i udaljenu tehnicku podrsku......

Danas me zove lik kojem sam otvorio gmail - mejl (a btw nije platio uslugu koji sam mu odradio pored toga) i kaze mi kako ce me tuоiti za 600.000,00 dinara jer sam mu onemogućio da koristi svoju email adresu, i blokirao sve sto ima veze sa imenom njegove firme na internetu, i sad meni zanimljivo pa slušam šta će dalje pričati, i na kraju se ispostavi da je izgubio username i pass koje sam mu odštampao, naravno to mu nisam rekao, nego sam ga ostavio u ubeđenju da sam blokirao ceo internet ....... :icon_bad:

potpredsednik Rambo

e jesi zlica  :spiteful :spiteful :spiteful
mada, tako i treba sa neplatisama.
i sam sam imao slicne situacije, dvije koliko se sjecam. u prvoj sam se naplatio nakon 16 mjeseci a u drugoj...hehehe
isto sam rekao da sam blokirao sve dok ne plati i on prijetio tuzbom ali me nije tuzio...bice da se konsultovao sa nekim ko se razumije u racunare.

kordoba

Quote from: Darkman Ki-Ninja on February 21, 2010, 08:33:11 PM
- Podrska: Kakav kompjuter Vi imate?
- Korisnik: Beli...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Korisnik: Dobar dan, ja sam Marta, ne mogu da stampam. Svaki put kada pokusam pojavi se poruka "Ne mogu da nadjem stampac". Cak sam podigla stampac i stavila ga ispred monitora, ali kompjuter jos uvijek kaze da ne moze da ga nadje...
- Korisnik: Imam ogroman problem. Kolega je postavio skrinsejver na moj kompjuter, ali svaki put kada pomjerim mis, on - nestane!
- Korisnik: Moja tastatura ne radi uopste.
- Podrska: Da li ste sigurni da je utaknuta u kompjuter?
- Korisnik: Ne. Ne mogu da vidim zadnju stranu kompjutera.
- Podrska: Podignite tastaturu i napravite 10 koraka unazad.
- Korisnik: OK
- Podrska: Da li je i tastatura posla sa Vama?
- Korisnik: Da.
- Podrska: To znaci da tastatura nije prikljucena. Ima li tamo jos jedna tastatura?
- Korisnik: Da, ovdje je jos jedna tastatura. Aaaa...ova radi!
- Korisnik ne moze da se "nakaci" na internet.
- Podrska: Da li ste sigurni da koristite ispravnu lozinku?
- Korisnik: Da siguran sam. Vidio sam da je i moj kolega unio istu.
- Podrska: Mozete li da mi kazete koja je vasa lozinka?
- Korisnik: Pet zvezdica.
- Podrska: Kliknite na ikonicu "My computer" na lijevoj strani ekrana.
- Korisnik: Vase levo ili moje levo?
- Podrska: Dobar dan. Kako Vam mogu pomoci?
- Korisnik: Zdravo... Ne mogu da stampam.
- Podrska: Hocete li da klikcete onako kako ja budem i...
- Korisnik: Slusaj drugar; nemoj da pocinjes strucno sa mnom! Nisam ti ja Bil Gejts!
- Korisnik: Imam problem da stampam u crvenoj boji...
- Podrska: Da li imate kolor stampac?
- Korisnik: Ne.
- Podrska: Sta je sada na vasem monitoru gospodjice?
- Korisnik: Meda koga mi je moj decko kupio u supermarketu.
- Podrska: A sada pritisnite F8.
- Korisnik: Ne radi.
- Podrska: Sta ste tacno uradili?
- Korisnik: Pritisnuo sam F taster 8 puta, bas kao sto ste mi rekli, ali se nista ne desava...
- Podrska: Vasa lozinka je malo slovo j kao jabuka, i veliko slovo V kao Viktor, i broj 7.
- Korisnik: Da li je 7 velikim ili malim slovima?
- Podrska: Koji antivirusni program koristite?
- Korisnik: Netscape.
- Podrska: To nije antivirusni program.
- Korisnik: Jao, izvinite...Internet Explorer.
- Podrska: Majkrosoftova tehnicka podrska, mogu li Vam pomoci?
- Korisnik: Dobar dan! Cekao sam vise od 4 sata na vas. Mozete li mi reci koliko dugo treba da cekam prije nego sto budete mogli da mi pomognete?
- Podrska: Uff..? Izvinite, ne razumem Vas problem?
- Korisnik: Radio sam u Word-u i kliknuo na help dugme prije vise od cetiri sata. Mozete li mi reci kada cete konacno moci da mi pomognete?
- Podrska: Kako Vam mogu pomoci?
- Korisnik: Pisem svoj prvi e-mail.
- Podrska: U redu, i, kakve vrste je vas problem?
- Korisnik: Pa, napisao sam pismo, ali kako da ga ubacim u postanski sanducic?

Plaaaaakaooo sam!  :rofl

hhahahahahaha ludo, ludo :rofl

Stash

Ovaj kojot uvijek mora pričat neke gluposti.... ccc.

Kojote, pa ne dolaze svi u kompjuter šopove informirani o nečem, nije uvijek tokom povijesti postojao internet da se ljudi informiraju, a za dosta ljudi ne postoji ni danas, tojest, nemaju ga... neki nemaju ni kompjuter, a kamoli internet... pirčaš gluposti. =)

Zamisli da tebe zanima, ne znam.... odrоavanje konja... i dođeš u neku prodvnicu kupit češalj za konja, sedlo, šta ja znam, i prodavač nema blage veze o onom što ima u trgovini, a isto tako ni ti... i šta ćeš onda? =)

Ha dobro, na kraju krajeva, ovo je balkan... ništa me više ne čudi..

A ovo s drоačem za kavu jel (cd rom na laptopu), taj se slučaj dogodio u bosanskoj krupi u jednoj trgovini tehničke robe gdje mi radi bratić.. ima već dosta vremena kako se to dogodilo i kako mi je pričao to... a budući da se takve glupe informacije brzo šire okolo naokolo, već svi to znaju i vidim da kako se priča dalje širi da je drоač za kavu u igri, ali nije, nego je drоač za sok.

Coyot

Quote from: Stash on April 18, 2010, 11:56:17 PM
Ovaj kojot uvijek mora pričat neke gluposti.... ccc.

Kojote, pa ne dolaze svi u kompjuter šopove informirani o nečem, nije uvijek tokom povijesti postojao internet da se ljudi informiraju, a za dosta ljudi ne postoji ni danas, tojest, nemaju ga... neki nemaju ni kompjuter, a kamoli internet... pirčaš gluposti. =)

Zamisli da tebe zanima, ne znam.... odrоavanje konja... i dođeš u neku prodvnicu kupit češalj za konja, sedlo, šta ja znam, i prodavač nema blage veze o onom što ima u trgovini, a isto tako ni ti... i šta ćeš onda? =)

Ha dobro, na kraju krajeva, ovo je balkan... ništa me više ne čudi..

A ovo s drоačem za kavu jel (cd rom na laptopu), taj se slučaj dogodio u bosanskoj krupi u jednoj trgovini tehničke robe gdje mi radi bratić.. ima već dosta vremena kako se to dogodilo i kako mi je pričao to... a budući da se takve glupe informacije brzo šire okolo naokolo, već svi to znaju i vidim da kako se priča dalje širi da je drоač za kavu u igri, ali nije, nego je drоač za sok.

Grow up ..... :wink:

Stash

Uf... kad to iz tvojih usta čujem odma se izbediram...  :happy