News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

Zivotno Osiguranje

Started by zlenzlla, May 05, 2009, 09:42:46 PM

Previous topic - Next topic

Da li imate zivotno osiguranje?

Imam
2 (10.5%)
Nemam
5 (26.3%)
Razmisljam da uzmem
2 (10.5%)
Ne interesuje me
4 (21.1%)
Nisam upoznat
6 (31.6%)

Total Members Voted: 17

zlenzlla

Da li imate zivotno osiguranje? Da li vas zanima? Ako ne, da li bi vas zanimalo ako vam kazem da mozete zaraditi na tome i preko 600 evra mjesecno?

Lider

Kakvim se sad malverzacijama bavis?  :acute
:icon_lol:

zlenzlla

Bio sam sinoc na jednoj prezentaciji jedne firme iz Austrije koja se ovim bavi vec 170 godina. I potakli su me da malo razmislim o tome. Znas li kako funkcionise PIO? Radnici uplacuju u fond PIO-a, odakle PIO isplaciva penzije. Sto znaci, sto veci broj radnika uz sto manji broj penzionera, to znaci veca penzija i obrnuto. Kod nas je trenutno penzija 30% prosjecne plate, zapravo toliko PIO isplaciva iako je penzija 24%. Sto znaci da posluje u gubitku. Broj penzionera je u porastu, a broj radnika u padu. Sto znaci da cemo mi zapasti u nekih 12% penzije kada malo sracunas. I svo to osiguranje koje placas, placas nekome drugom, a ne sebi. Pa me zanima malo misljenje ostalih o tome.

Lider

Da je normalna drzava ti bi uplacivao sebi u fond PIO za svoju penziju kad odes i nju. Medjutim kod nas je to potriseno u toku rata i sva ta kradja sto je bila, tako da mi sad uplacujemo danasnjim penzionerima, a ko ce nama uplacivati... to niko ne zna. :whistling
To je ako se ne varam Grawe zivotno osiguranje?

zlenzlla

Pa da je normalna drzava, tako bi bilo. Zato sam i postavio ovaj topic.

Dakle, stvar je u tome, da kod ove firme, zapravo uplacivate na stednju i dobivate kamatu za to. Npr. uplacivate godisnje 1000 evra i potpisete ugovor na 20 godina. Nakon tih 20 godina imate na racunu 20 000 evra + 10 000 evra kamate. Znaci, imate 30 000 evra koje mozete odmah da podignete, prenesete na nekoga (djecu, npr.) ili da uzimate u vidu penzije na mjesecnom nivou.

Stvar je u tome da se vi prijavite, i za svakog clana kojeg dovedete u pocetku dobivate oko 5 evra. Sto vise ljudi dovedete, dobivate veci iznos (vise od tih 5 evra po osobi, ima cjenovnik ne mogu sad tacno da se sjetim). I kada ta osoba koju ste vi doveli, dovede nekoga sama, i vama se uplaciva na racun kao i toj osobi. Znaci konstantno dobivate novac.

Probacu da nabavim prezentaciju pa cu postaviti ovde, ako uspem. Idem za dve sedmice na seminar pa cu znati vise.

Grawe je samo jedan dio te firme. Firma se zove WVP (cini mi se, provjericu)

*SPARTANAC*

Ja sam osiguran, ali me to ne interesuje.

Da i tacno je ovo sto zlenzlla kaze, sto vise sad placas (mesecno vise od 20e) to kasnije mozes da uzmes uz neku kamatu ili ako se povredis oni ti placaju operaciju i trista cuda. Samo zaboravio je da doda da ne mozes da se osiguras ako imas neku bolest (rak sidu ...) ili ako si stariji od 65 godina, ima tu jos par zackoljica koje osiguravajuce kuce nece da odaju. :wink:
Inace ja sam osiguran u Metals Banci.
A i lepo je znati da si "siguran." :D

zlenzlla

Znaci ti si onaj jedan sto ima?!  ;D

hehe Da, lepo je znati da si osiguran.

Samo da napomenem, ja nemam nikakve koristi niti profita od ovoga. Bio sam na prezentaciji pa rekoh da vidim sta ljudi misle o ovome jer razmisljam da uzmem to.

Ako se povredis, placaju ti svaki dan koji provedes u bolnici 24 evra (odoh odmah da sredim sa doktorom da lezim par dana, a doktor mi je rodjak  :yahoo )

Mislim da ti niko nece dozvoliti da se osiguras ako znaju da ces da umres. Mislim, koja je poenta primiti nekoga takvog?!

*SPARTANAC*

Quote from: zlenzlla on May 08, 2009, 02:50:01 AM
Znaci ti si onaj jedan sto ima?!  ;D

hehe Da, lepo je znati da si osiguran.

Samo da napomenem, ja nemam nikakve koristi niti profita od ovoga. Bio sam na prezentaciji pa rekoh da vidim sta ljudi misle o ovome jer razmisljam da uzmem to.

Ako se povredis, placaju ti svaki dan koji provedes u bolnici 24 evra (odoh odmah da sredim sa doktorom da lezim par dana, a doktor mi je rodjak  :yahoo )

Mislim da ti niko nece dozvoliti da se osiguras ako znaju da ces da umres. Mislim, koja je poenta primiti nekoga takvog?!
Nope ja sam galsao za "Ne zanima me" (ali sam osiguran) ;D

brnjoliki

:awm prije 20 god da si uplacivao 1000 maraka godisnje imao bi sada 20 000 dm i njihovih vrlo upitnih 10 000 maraka bilo bi 30 000 maraka tj 15 000 eura,sto i nije neka lova trenutno.za 30 000 maraka onda si mogao svasta(kupiti nekretninu).danas bi vredila 60 000 eura cc.ako imas mesecno para za izdvojiti moj ti je savet digni kredit na 20 god tih planiranih 20 000 e ulozi u nesto pametno i sigurno ces bolje proci.šverc i preprodaja ti je laka zarada i legalna samo moras imati malo volje.p.s. veruj kad ti pricaju sve med i mleko a nedaj boze da ti se nesto desi neces moci svoje pare od njih ni tuоbom dobiti.

zlenzlla

Quote from: brnjoliki on May 08, 2009, 08:00:43 PM
:awm prije 20 god da si uplacivao 1000 maraka godisnje imao bi sada 20 000 dm i njihovih vrlo upitnih 10 000 maraka bilo bi 30 000 maraka tj 15 000 eura,sto i nije neka lova trenutno.za 30 000 maraka onda si mogao svasta(kupiti nekretninu).danas bi vredila 60 000 eura cc.ako imas mesecno para za izdvojiti moj ti je savet digni kredit na 20 god tih planiranih 20 000 e ulozi u nesto pametno i sigurno ces bolje proci.šverc i preprodaja ti je laka zarada i legalna samo moras imati malo volje.p.s. veruj kad ti pricaju sve med i mleko a nedaj boze da ti se nesto desi neces moci svoje pare od njih ni tuоbom dobiti.

Uracunata je promjena valute, tj. inflacija.
Nije ti ni to losa ideja sto se tice ulaganja.

PsiHoman

Ajoj ovaj sto ima sam bio ja... :) zajebao sam se mislio sam da je to ono godisnje sto placamo u skoli 100din sry :clapping2 :cray

zlenzlla

Quote from: PsiHoman on May 09, 2009, 12:18:19 PM
Ajoj ovaj sto ima sam bio ja... :) zajebao sam se mislio sam da je to ono godisnje sto placamo u skoli 100din sry :clapping2 :cray

hahaha Ma nema veze i to je neki vid osiguranja.  :drinks2