News:

Arhiva Bitange foruma

Main Menu

125 FPS - Maksimalan broj frejmova!

Started by $tring, December 21, 2007, 07:40:06 PM

Previous topic - Next topic

$tring

Posle dosta prepiski, rasprava na temu da li staviti 91FPS ili 125FPS, odlucili samo se na napravimo taj iskorak i ipak FPS limitiramo na 125FPS. Nadam se da ce sada svi (odnosno mnogi) ponovo biti srecni jer mogu da igraju COD2 na 125....

Za neupucene... rec je o FPS-ovima u samoj igri koji su po default-u limitirani na 85-91FPS...

Da bi videli FPS kucajte u konzoli:

/cg_drawfps 1

Ukoliko zelite da postignete maksimalan broj FPS-a (odnosno 125) kucajte:

/cg_maxfps 125

Cemu to sluzi uopste?

Igra COD2 zapravi ima bag. Ukoliko stavite recimo 250FPS-a, Garand ce vam postati mnogo jace oruzije jer ce brze pucati. Sve ce izgledati glace, ali ce zato GARAND postati nenormalno jak. Prakticno, sto imate vise FPS-a - bolje cete pucati. Isto vazi i za pistolj. Za ostala oruzja nisam primetio. Naravno, ako stavite preko 125 FPS, PUNKBUSTER ce vas izbaciti jer je to nedozvoljeno od danas na BITANGE serveru.

125 FPS-a je neka granica za korektnu igru. Vise-manje svi mozte staviti taj broj i oseticete da sama igra ide nekako glace.

Nadam se da sam na brzaka pojasnio svima o cemu se radi i resio bezbrojne dileme (a i teorije zavere kako su mnogi protumacili)... Ako nekom nesto nije jasno slobodno neka pita.

Sve u svemu, stavite u konzolu /com_maxfps 125 i uzivajte....

Kraj velike rasprave........

IronC

Kao sto vec rekoh ako je to dozvoljeno na CB mislim da je korektno da i ovde bude tako. :)

Podpredsednik

String, stvarno mi nije jasno, niko se nije zalio da mu na 91 FPS smeta kako radi, ne znam kako ce biti na 125, ali mislim da je to cista glupost dizati jos za toliko. Ali avaj, kako god, ali nemoj ga vise dizati, molim te...:)

$tring

Quote from: "Podpredsednik"String, stvarno mi nije jasno, niko se nije zalio da mu na 91 FPS smeta kako radi, ne znam kako ce biti na 125, ali mislim da je to cista glupost dizati jos za toliko. Ali avaj, kako god, ali nemoj ga vise dizati, molim te...:)

Necu vise naravno... ali je 125 po CB pa eto... da budemo 'u trendu' ....... :)

Podpredsednik

Ako je to uslov da udjemo u EU, onda OK! ;)

Zapoceo si 500 topika na ovu temu u poslednjih par dana, sav sam se pogubio, hehehe!

Tomo_SU

Citat:
125 FPS
JE OD DANAS JE DOZOVOLJENO! (PROČITAJTE DETALJNIJE)

... ima viska reci :)

Podpredsednik

Quote from: "Tomo_SU"Citat:
125 FPS
JE OD DANAS JE DOZOVOLJENO! (PROČITAJTE DETALJNIJE)

... ima viska reci :)

Ima: jeeee...jeeee....jee........jeeeeeeee.....je. (tacka)

ristic

fora je sto i dalje sa tom komandom mene PunkBuster izbacuje...

$tring

Quote from: "ristic"fora je sto i dalje sa tom komandom mene PunkBuster izbacuje...

Onda te ne izbacuje zbog toga... pise ti lepo u toku igre i nakon kick-a zasto si izbacen.. probaj UPDATE punkbustera...

ristic

pa vec sam negde napisao

server disconected - ristic PunkBuster kicked player...

mnogo me nervira

e i hvala za odg na pm, string

Laf

ja mislim da vi ne znate sto cete sa samim sobom pa dzarate fps svaki cas.Na 125 fps garand puca prebrzo i nema velike razlike izmedju 125 i 200,licno sam probao...ja ne znam zasto smeta da se igra na 91 fps ? Meni se cini da se niko nije zalio bez stekare koje igraju sa garandom koje zele da pucaju kao sa Mp44(za njih me zabolje ona rabota)..

ovo je bilo proceduralno! :)

Alekre

Evo da se oglasim, pre sam za 91fps. Bas sam gledao kako njubinho puca garandom, jebeno brzo. Mogu da ga ubijem jedino ako ga prvi vidim i to moram da mu razbijem glavu sa MP40 inace sam mrtav.

Podpredsednik

Quote from: "Laf"ja mislim da vi ne znate sto cete sa samim sobom pa dzarate fps svaki cas.Na 125 fps garand puca prebrzo i nema velike razlike izmedju 125 i 200,licno sam probao...ja ne znam zasto smeta da se igra na 91 fps ? Meni se cini da se niko nije zalio bez stekare koje igraju sa garandom koje zele da pucaju kao sa Mp44(za njih me zabolje ona rabota)..

ovo je bilo proceduralno! :)
Bravo LAFE, ja sam isto to vec napisao, mislim da je 91 FPS najrealnije, u takvim uslovima zivimo i nemozemo da se ugledamo na neke druge strane servere jer tamo retko ko ima slab kompjuter. Kazem da meni prosecno radi na oko 50-60 FPS, to je duplo manje od 125!!!

KIKI

jeste probali da klokujete komp ?
ja kad kloknem gaficku dobijem kao 30fps-a

Podpredsednik

Quote from: "KIKI"jeste probali da klokujete komp ?
ja kad kloknem gaficku dobijem kao 30fps-a

Ja imam FX 5600, ne znam koliko maximalno smem da je klokujem, postoje opcije za to!

KIKI

pa ja furam FX5700

mozes da je klokujes sve dok ti se ne pojave kockice na ekranu i secenje slike

normalni klok moje graf je 425/500

a sada je 470/615

i stalno tako radi bez V-moda

ristic

do jaja kiko, opasan si

string...rpovalio sam da me punkbuster izbacuje i kad sam u Spectacer modu....znaci ono, ne igram, tj ne pucam se i tako...pa verovatno problem i nije fps

zmaj

PRETERANO!!!

Ova ogra se pretvorila u quke.
Nisam igrao cod nekih mesec dana,jer sam imao problema sa kompom, i sada kada se vratim na server, ne mogu da verujem sta ste uradili.

Ovo vise nije ista ona igra koju ja volim da igram, ovo je mnogo brza pucacina, i svi pucaju ko ludi.
Ja stvarno ne vidim razlog da se digne taj fps, kada smo svi navikli na najobicniji COD2.
Svaki put se izgubim, jer me neko ubio sa nekom masinkom za 0.5 sec. jer prebzo puca.
I nikako da se naviknem na to.

Dali ima sanse da se to vrati na stari dobri COD2 ili ce ostati ovako?

Podpredsednik

Quote from: "ristic"do jaja kiko, opasan si

string...rpovalio sam da me punkbuster izbacuje i kad sam u Spectacer modu....znaci ono, ne igram, tj ne pucam se i tako...pa verovatno problem i nije fps
Probaj update Punkbuster-a, kao sto je IronC negde napisao, prvo obrisi sve fajlove iz Punkbuster foldera u folderu COD-a, pa onda update-uj!

Rusha

Ja imam isti problem kao ristic ... :cry:  sve solucije sam probao,update PB-a ,reinstal COD-a,brisao PB folder itd. ali ne vredi... nekad me kikuje posle 20 min ,nekad 2 sata a nekad radi normalno...nema pravila. jedino sta moze da bude razlog (u mom slucaju) je wireless,skoci ping,izgubi neki paket....nemam pojma...ali je iritirajuce strasno  :? ako neko ima neku ideju sta bi moglo da bude nek pomaze  :wink:

Sluzhba Vneshney Razvedki

u konzolu ubaci /cg_drawlagometer 1 pa gledaj da li gubis pakete
ako imas mnogo crvenih pikova onda je valjda to
a sto se teme tice mogu da kazem da i nema mnogo veze da li je 85 ili 125
kod mene je sa sinhronizovanjem svakog frejma konstantno 85 a ako ugasim to onda je 125
i nikakva razlika
jer nisam nista muljao po igri
u oba slucaja je ista brzina igre i repetiranje i sve ostalo
samo ako je ugasen ver. sinh. onda posle duzeg igranja bole oci
zato je kod mene stabilnih 85
a i sve je podeseno na max osim antialiansinga jer sam citao na internetu da oce masine da laguju ako je ukljucen ...
evo par linkova za one koji imaju slabije masine :
http://www.tweakguides.com/COD2_9.html
http://codboards.com/showthread.php?t=15369
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=59144
http://bashandslash.com/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=8&id=37&Itemid=63

ja licno ama bas nista od ovih stvari ne koristim - imam jaku graficku (8800gts) i volim da mi sve izgleda dobro

Rawentk

Quote from: "zmaj"PRETERANO!!!

Nisam igrao cod nekih mesec dana,jer sam imao problema sa kompom, i sada kada se vratim na server, ne mogu da verujem sta ste uradili.

Ovo vise nije ista ona igra koju ja volim da igram, ovo je mnogo brza pucacina, i svi pucaju ko ludi.
Ja stvarno ne vidim razlog da se digne taj fps, kada smo svi navikli na najobicniji COD2.
Svaki put se izgubim, jer me neko ubio sa nekom masinkom za 0.5 sec. jer prebzo puca.

Covjece pa prije mjesec dana nije bilo ograniceno nista mogo je doc bilo ko i igrat na 250 fpsa a sad je ograniceno.Ocigledno da puno ljudi uopce ne razumije cod niti com_mavfps komandu nego vole samo puno prigovarat.

Podpredsednik

Quote from: "Rawentk"
Quote from: "zmaj"PRETERANO!!!

Covjece pa prije mjesec dana nije bilo ograniceno nista mogo je doc bilo ko i igrat na 250 fpsa a sad je ograniceno.Ocigledno da puno ljudi uopce ne razumije cod niti com_mavfps komandu nego vole samo puno prigovarat.
Jooooj Rawentk, opet ti, procitaj malo i druge postove  videces da COD2 ima bug na 250 FPS. Pozvan si da dodjes kod mene, da probas da igras na mojoj masini, povedi i Ljubisu, mislim da cete zamrzeti COD2!

ristic

Quote from: "Podpredsednik"
Quote from: "ristic"do jaja kiko, opasan si

Probaj update Punkbuster-a, kao sto je IronC negde napisao, prvo obrisi sve fajlove iz Punkbuster foldera u folderu COD-a, pa onda update-uj!

radio sam to, ali kao sto Rusha kaze...mnogo zajebava...pokusacu ponovo, al mislim da nema vajde...mnogo iritira kad te izbaci u sred igre, oces ponovo da udjes ali PRC "SERVER FULL" -.-

zmaj

Jeste ali do pre mesec dana dosta ljudi koji su igrali na ovom serveru nije ni znalo za to fps, pa su igrali na standardnoj brzini i nije bilo problema, ali su sada svi procitali na forumu sta je i svi su ukucali.

Ja samo kazem da ovo vise nije ista igra, na ovoj brzini protivnik ispali 4-5 metkova dok na standardnoj brzini nije mogao vise od 2-3 , a od ta 2-3 nisi mogao da pogines osim ako te nije pogodio u glavu...
I sada recimo ja ne znam da procenim dali mogu da istcim ospred protivnika sa sacmarom, jer dok ga naciljam on je ispalio citav sanzer i pogodilo me tih 3-4 metaka...

Igra nije vise ona stara!!

Sluzhba Vneshney Razvedki

Quote from: "ristic"
mnogo iritira kad te izbaci u sred igre, oces ponovo da udjes ali PRC "SERVER FULL" -.-
alo bre risticu jesi ti uopste probao ono sto sam ti sugerisao
ukucaj u konzoli /cg_drawlagometer 1 pa vidi ako ima crvene pikove - a bice da je to 100% jer je vajerles tesko njesra !
pa uzmi kod ptt-a adsl za 1200 dindzi i pici  :wink:
Quote from: "zmaj"Jeste ali do pre mesec dana dosta ljudi koji su igrali na ovom serveru nije ni znalo za to fps, pa su igrali na standardnoj brzini i nije bilo problema, ali su sada svi procitali na forumu sta je i svi su ukucali.
pa ako i treba tako
vidi
sada je igra ipak ujednacenija
svi su brzi
zato sam i kenjao non-stop na catu o maxfps
podlozio raju
edukacija breeeee ... :lol:
sada svi primecuju i pomno prate brzinu trcanja/repetiranja
teze mogu da se provuku citeri :lol:
Quote from: "zmaj"
Igra nije vise ona stara!!
da ali sad imas vise sanse aman covece  :wink:

zmaj

DALI FPS ZAVISI OD GRAFICKE KOJU IMAS I KONKRETNO OD kompijutera?

Kada ste zapoceli server ja sam vas pitao zasto nema dimnih bombi odgovor je bio da ih nema jer onda pocne da koci slika na slabijim kompijuterima...

Ja sam recimo podesio taj fps kako ste vi rekli i primecujem da neko puca brze nego ja sa istom puskom!!!
Kako???

BALANS IGRE JE TOTANO POREMECEN.

Dali ima sanse da se vrati na staro ili ce da ostane ovako na 125 fps?

Podpredsednik

Quote from: "zmaj"DALI FPS ZAVISI OD GRAFICKE KOJU IMAS I KONKRETNO OD kompijutera?

Kada ste zapoceli server ja sam vas pitao zasto nema dimnih bombi odgovor je bio da ih nema jer onda pocne da koci slika na slabijim kompijuterima...

Ja sam recimo podesio taj fps kako ste vi rekli i primecujem da neko puca brze nego ja sa istom puskom!!!
Kako???

BALANS IGRE JE TOTANO POREMECEN.

Procitaj lepo sve postove koji imaju veze sa FPS, videces da je to sto pitas vec objasnjeno!

$tring

Quote from: "zmaj"

Pa sada je limitirano... ranije je bio TEXSAS.... sada su svi limitirani na 125FPS-a jer se tako igra po pravilima CB-a. Ako ti racunar koci, nemoj odlaziti na Garage server jer je dim dozvoljen...

Ranije su FPS-ovi mogli da se nadrkaju i do 500... a onda igra stvarno poludi... tako da nisi u pravu.... Ako ti je stalo do FPS, stavi DirectX 7 i skini sve detalje kako bi imao 125FPS... Ako ti nije stalo, igraj ko sto El Muerte radi.. nadrka sve detalje i ima 40-60 FPS... i opet dobro igra.....

Alekre

Meni PC radi na takvom FPSu, oko 60, a ponekad i manje zbog dima. Ne bunim se, i ovako ubijam i drpam zastave, iako mi je radni staz mesec dana igranja COD2